12 november 2007

på andra sidan - Thailand del 1

Rapport från paradiset. Fjärde dagen, lika underbar som de andra. avstressad så att jag glömmer både tid och rum. Inga tankar på vare sig jobb eller privatlivet så som det brukar te sig i normala fall. Som ni ser av bild ovan och under så är det inte direkt knökat med folk på stranden. Har tagit mig en powerwalk varje morgon och sedan ett dopp i det blå. Några eftermiddags och kvällsdopp har det också blivit men inte så mycket solande mitt på dagen.
Har förmånen att bli guidad på dagarna av K och P som har hyrbil det första dagarna. K's föräldrar har köpt hus här i Mae Phim som ligger några mil öster om Rayong vid kusten. Huset ska inredas så vi åker på massa shoppingrundor i städer och byar härikring. Vi har varit i på varuhus och nattmarknad i Rayong, på marknad i Ban Phe, den lokala marknaden här i närheten (bilden nedan) samt kollat in bytorget i Klaeng. På de flesta ställen vi besökt är vi de enda västerlänningarna vilket leder till att vi nog betraktas som ett exotiskt inslag för lokalbefolkningen. De är ju väldigt barnkära och lilla M (snart 1 år)väcker stor uppmärksamhet med sitt röda hår. Ofta så stannar folk till och pekar och skrattar när de ser oss, men de är aldrig jobbigt påträngande utan bara väldigt snälla och omtänksamma. de funkar ok att kommunicera bara man har ett leende på läpparna.

Maten är helt fantastisk, vi äter mest skaldjur på kvällarna i alla möjliga varianter. Tror att jag kommer bli inspirerad att börja göra lite nya rätter när jag kommer hem. Till frukost frossar vi i alla härliga frukter som finns här och kostar nästan ingenting.
apropå att kosta nästan ingenting så är det ju ett shoppingparadis. Jag har än så länge shoppat: skor, solhatt, sarong, ansiktskräm, nya pennor, bikini och massor av nötter samt annat thailändskt snacks (ananaschips text). Och vad det kostar.. nada, typ skor för 30 spänn, det ni alla shoppomaner.
Återkommer med rapport senare i veckan
tjingeling

6 kommentarer:

MyA sa...

vad underbart det låter. Greklandsresa bokad - 9-26:e juli, hela familjen 5 498 kr :-) helt ofattbart bra pris.

Anonym sa...

Åh vad häftigt att få följa din resa i bilder o ord. Ser fram emot ngt skaldjurigt... när du kommer hem. Kram!C

K sa...

Kan inte annat än instämma, hi hi :-)

Botilda sa...

Å, så härligt! Avundsfrisk är vad jag blir. Men du får akta dig så att du inte får shoppingförfrågningar här hemifrån ;-)

Moderator sa...

Usch för såna som du som prickar in värsta semestern just när det blivit superkallt och rått med snålblåst här hemma...
;-)!

Njut lite för mig också!! Kram/Linda

Anonym sa...

Roligt att läsa samt titta på alla bilder. Var där i mars förra året o längtar tillbaka!
Har köpt hus på bali, ska åka ner så snart det är klart./ mvh Cina