01 april 2007

Fläskfilé och aprikoser

Ännu en enkel och snabblagad rätt. Inspiration från det sydafrikanska köket.

Skär fläskfilé i strimlor. (Funkar nog med kyckling också). Stek i olivolja. Skär rödlök grovt och stek med köttet. Strimla torkade aprikoser och lägg dem i pannan när kött och lök är färdigstekt.

Krydda med salt, peppar och mycket ingefära (pulver på burk).

Häll i matlagningsgrädde eller yoghurt eller cocosmjölk efter önskan. Låt koka ihop.

I helgen serverades detta med en sallad på avokade, Kiwi och ruccola med en vinegrett. Vem som blev bjuden? Jag själv, vem annars. Intresset för middagar med mig är nog inte så stort just nu men jag avnjöt maten i ett nystädat hem med kvällssolen skinandes genom fösntren (som absolut behöver tvättas)

1 kommentar:

Botilda sa...

Det var gott! Vi mumsade på det igår. Tack för inspirationen.