10 april 2007

Kyckling- och broccoligratäng

En favoriträtt från förr. Det är nog ungefär 10 år sedan som F började bjuda på den här underbara gratängen när vi skulle ha vinrep hemma i hennes etta på Skånegatan.

Lager 1
Broccoli i botten. Förkokad och sedan delad i små bucketter.
Massa spenat ovanpå. Fryst i bitar, hackad eller vad man gillar.

Lager 2
Stek strimlad kyckling. Strimla purjo och låt den fräsa med kycklingen en stund på slutet.
Lägg blandningen över broccolin och spenaten

Lager 3
Creme fraiche, dijonsenap, peppar och salt. Blanda till en sås som du gillar. Jag vill ha den stark!
Bred ut över gratängen. Toppa med mozzarellaost! In i ugnen ca 25 minuter på 200 gr.

Tja, rätten är ungefär så som vi blev serverade för många år sedan. Jag har bara lagt till purjo och mozzarella. Varför ändra för mycket på ett vinnande koncept.

3 kommentarer:

Botilda sa...

Det är så kul med dina maträtter. Fortsätt med dem, snälla du, de motarbetar idétorkan inför middagarna. Igår åt vi för övrigt köttfärs-, aubergin-, kidneyböngratängen. Sprallinen mumsade högljutt i sig en nästan vuxennormal portion (hon är lite drygt ett)!

pippilotta sa...

Oj, så kul att ni gillar maten. Kanske det bästa betyget man kan få är när barn gillar maten, speciellt när det är grönsaker i. Tack.

Anonym sa...

Den testar jag