06 maj 2007

Knapp knäppt

Det blir så knäppt när alla knappar faller av från köpta kläder. ekller rättare sagt, det blir ju oknäppt. Har tre stycken vårkappor som snart inte har några knappar kvar. Igår gjorde jag slag i saken. Skulle köpa knappar till en av de svarta kapporna. Behövde sex knappar. Men oj så många snygga knappar det fanns i affären. Det slutade med att jag köpte över tretio knappar. Fast inte av samma sort, det hade ju varit knäppt. Sen bar det av hem och pyssla.


Tröjan köpte jag för några måndaer sen. Det syns inte så bra på bilden med den har typ en omlottskärning upptill. Det är bara det att jag har krymt och tröjan har töjt på sig. Om den sitter som den ska så ska den tajta delen börja under bysten. Nu börjar den istället vid midjan så det ser ut som man har världens hängbyst. Inte snyggt. Tog en av knapparna och satte i urringningen så att den inte glipar för mycket. Sen sydde jag hällor i midjan och drog ett sidenband genom. På det sättet kan jag dra åt under bysten och får bort det hemska hänget.
Här är då en av de kappor som behöver förnyas. Den hade bara två knappar kvar. Det har inte gjort så mycket för jag har varit för stor för att den skulle kunna knäppas men nu har jag äntligen rätt storlek så då är det ju synd att inte utnyttja själva knäppfunktionen när vårvindarna blir friska och isiga.

Sydde fast de nya snygga vita knapparna. Kände att jag ville förnya kappan ännu mer så jag sydde vita stygn på kragen och ärmarna. Vips har jag en ny vårkappa att ha på mig till alla mina svart-vita kläder. Kände mig nästan lite chique när jag hade på mig den idag.

2 kommentarer:

Fanny sa...

Men jösses vad du har pysslat. Kappan blev skiiiitsnygg! :-D

pippilotta sa...

Tack! Ja, det har varit en kreativ helg. Har så många idéer gällande textil just nu. Ska bara laga min symaskin så blir det fler saker på bloggen.